7.10.2021. – Konferencija „Željeznica za budućnost“ 11. listopada u hotelu Westin Zagreb


Povodom obilježavanja Europske godine željeznice, nakladnička kuća Hanza Media održava konferenciju “Željeznica za budućnost”, uz potporu HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza, koja će se održati 11. listopada 2021. u hotelu Westin Zagreb.

Cilj konferencije je senzibilizirati javnost o tome da je željeznički sektor najveći korisnik fondova EU u prometnom sektoru u Republici Hrvatskoj s maksimalnom stopom sufinanciranja EU od 85 posto. Obnova, modernizacija i gradnja željezničke infrastrukturne mreže te nabava novih vlakova pridonosi gospodarskom, socijalnom i demografskom razvoju i napretku države. Bolja povezanost luka i željeznice, intermodalni teretni prijevoz te unaprjeđenje kvalitete usluge putničkog prijevoza i veća mobilnost građana ciljevi su investicijskog ciklusa. Važno je istaknuti i da je željeznica ekološki najprihvatljiviji oblik prijevoza. Konferencija će okupiti stotinjak najkompetentnijih osoba koje će raspravljati o ovoj temi te sudionike iz hrvatskih gospodarskih i političkih institucija.

Na konferenciji, biti će prisutni slijedeći govornici: Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, Alen Gospočić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

Na panel-raspravi pod nazivom “Željeznica za budućnost” sudjelovat će Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Željko Ukić, Uprava-direktor HŽ Putničkog prijevoza, Josip Ninić, predsjednik Uprave Končar – Električna vozila, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, dekan Građevinskog fakulteta i prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti.

IZVOR

Comments are closed.